Thema's

Het is niet altijd even makkelijk om je stijl te vinden, laat staan om deze vervolgens uit te leggen aan iemand anders. Niet iedereen weet precies wat het best bij hen past of heeft een idee met welke kleuren, stoffen of accessoires je een bepaald gevoel creëert in een nieuw in te richten ruimte. Voor mensen die het lastig vinden om aan te geven naar welke look & feel ze op zoek zijn, heeft het Morph Design team een aantal verschillende styling thema’s en andere tools samengesteld.

rough

Rough

Ferm en robuust, ruig en rauw: dat is Rough. Pure, onbewerkte materialen en een combinatie van warme en koude tinten, creëren een interieur met karakter. Industrieel met een warme touch. Vastberaden, krachtig en een tikkeltje opstandig. Als een stoere vader die een arm om je heen slaat.

VOORBEELD-Lodge

Lodge

Lodge is rustieke luxe. De weldoordachtheid van de samenstelling wordt nonchalant geëtaleerd. Alles lijkt toevallig bijeengezet alsof het nog over is uit lang vervlogen, maar duidelijk goede oude tijden. Zeer goede kwaliteit, maar zonder poeha van ‘kijk mij eens…’

VOORBEELD-Boutique

Boutique

De Boutique-stijl is ontstaan als tegenhanger van de strakke, zakelijke stijl. Luxe materialen met bijzondere texturen en dessins die tezamen een weelderig decor creëren. Boutique is persoonlijk, spannend, zelfs intiem. De fantasie wordt geprikkeld met beelden die nimmer daadwerkelijk worden getoond. Die ogenschijnlijke tegenstelling maakt de Boutique-stijl zo aantrekkelijk.

VOORBEELD-Nordic

Nordic

In tegenstelling tot wat vaak gedacht wordt, is Nordic niet per se minimalistisch. Nordic is gezellig, warm en geborgen. Hoogwaardige, afgewerkte materialen die gecombineerd worden binnen strakke, vloeiende lijnen. Nordic is zowel stoer als lief. Net als een winddichte, wollen trui. 

VOORBEELD-Minimalistic

Minimalistic

Mensen hebben een karakter en geven het leven kleur. Om dat optimaal waar te nemen moet de omgeving de aandacht niet op willen eisen. Kleur- en materiaalkeuze is primair functioneel en stralen op een ingetogen manier de klasse uit die de kunst van het weglaten kenmerkt. "Less is more', zei Ludwig Mies von der Rohe al. Niets mag de focus verstoren en daarom is alles zo perfect in vormgeving en afwerking.

VOORBEELD-Eclectic

Eclectic

Eclectic is een viering van ale prachtige culturen die allemaal hun eigen stijlelementen de wereld in hebben gebracht. Een zorgvuldig gekozen verzameling prints, kleuren en materialen met een eigen verhaal, een eigen legacy.