Salontafels

Morph heeft een ruim assortiment unieke salontafels.
In velerlei maten en materialen. Sommigen zijn unieke en soms antieke stukken, anderen in verschillende uitvoeringen. Hieronder vindt je een selectie maar een bezoek aan de showroom is de moeite waard om de wisselende collectie te bekijken.

Morph Evan Jr.

De Morph Evan Jr. is de kleinere versie van de Morph Evan eettafel. Net als de Morph Evan heeft deze salontafel een verjongd blad en een verzwaarde voet die ervoor zorgt dat bijvoorbeeld een grote vaas of een zwaar koffietafelboek de tafel niet uit balans brengt. Onder de tafel is een ingenieuze, krimpvrije contructie verwerkt waardoor de tafel zijn vormt behoudt.

 

Afmetingen*
Ovaal: 160x65, 180x65 of 200x65 cm breed
*maatwerk is mogelijk.

 

Materialen
Eiken, Noten en Ovangkol.

 

Afwerkingen
Gebeitst in kleur en daarna voorzien van 3 laklagen. Keuze uit 5 verschillende tinten. Beschikbaar in gladde, gedisselde of geborstelde uitvoering.

Cairo

De Cairo salontafel is een perfecte mix tussen de stijlen Boutique en Rough. Het geoxideerde metaal geeft de tafel een stoere, industriële look. Terwijl de rondingen en het goud de tafel een sierlijke touch geven. 

Afmeting
ø92 (48 cm hoog)

Materiaal
Geoxideerd metaal

Bijzonderheden
Over het geoxideerde metaal zit een waslaag. Door gebruik zullen hier krassen is komen, dit hoort bij de robuuste en industriële look van de tafel. 

Wallover

Er altijd van gedroomd je eigen salontafel helemaal zelf samen te stellen? Laat er dan één door ons op maat maken. De breedte- en hoogtematen zijn volledig aan te passen en er zijn eindeloos veel kleuren en materialen om uit te kiezen.

Afmetingen
Voorbeeld: 90x90 cm
Maar breedte- en hoogtematen zijn aan te passen.

Materiaal
Voorbeeld: Neolith met daarop een dunne laag keramiek. Dit geeft de uitstraling van marmer en is zeer bestendig tegen krassen en scheuren.
Meerdere materialen mogelijk.

Afwerkingen
Voorbeeld: Kera Nero Marquinia
Meerdere kleuren mogelijk.

Floss

De Floss is op zichzelf al een fijne salontafel, maar is zeker ook geschikt om te combineren met andere bijzet- en salontafels door zijn minimalistische uiterlijk. De Floss heeft een opstaand randje wat niet alleen een mooi detail is maar ook van pas komt als er iets gemorst wordt.

Afmeting
ø60 (33 cm hoog)

Materiaal
Aluminium

Screenshot 2022-10-11 at 12.56.41

Low

Een stoere salontafel die wel tegen een stootje kan.
Goed te combineren met zijn broertje; de bijzettafel "High" (te vinden bij de bijzettafels).

Afmeting
Low: ø82x36 cm hoog
High: ø40x50 cm hoog

Materiaal
Blad: kadappa steen
Frame: massief ijzer

Versteend hout

Dit is een voorbeeld van een salontafel van versteend hout. Aangezien elke salontafel uniek is in maat en tekening heeft
Morph Design hierin een wisselend aanbod. Neem ook een kijkje bij de grote collectie bijzettafels.

Afmeting
Voorbeeld: 75x110 cm en 42 hoog*
*De maten zijn per salontafel uniek.

Materiaal
Versteend hout is eigenlijk fossiel hout, van miljoenen jaren oud. Na afsterven van een boom zijn de vorm en structuur van de houtcellen omgezet in kwarts. Versteend hout heeft nog vaak de kleuren van hout, als diverse tinten geel, beige, bruin en zwart. Er zijn prachtige stukken versteend hout met holtes waarin kwartskristallen zijn gegroeid. En soms zijn de scheuren of gaten gevuld met epoxy.

Pacem Circum & Diamo

De Pacem circum en de Diamo zijn onafhankelijk van elkaar verkrijgbaar, maar staan ook prachtig samen als set. Het stevige frame van metaal vormt een goede basis voor de marmeren bladen.

Afmetingen
Voorbeeld: ø60x48 cm hoog en ø80x38 cm hoog.
Vraag naar de mogelijkheden voor afwijkende breedte- en hoogtematen.

Materiaal
Frame: metaal
Blad: marmer

Almost Straight

De Almost Straight is een kolossale salontafel die een echt statement maakt. Het marmeren blad is groot genoeg voor alle lekkere borrelhapjes of mooie koffietafelboeken.

 

Afmeting
160x90 cm (38cm hoog)

 

Materiaal
Frame: metaal

Blad: marmer