Historie

Morph Design is geboren uit beddenspeciaalzaak Morpheus.
De historie begint dus bij Sebil Minco die in 1948 het huurcontract tekent voor een pandje aan de Vaartweg 24B in Hilversum. Lees hieronder hoe het verhaal verder gaat...

img006

Hoe het begon...

Het pand bestond uit een winkelgedeelte met daar achter woonruimte. Het jonge gezin Minco vestigde zich daar. Het pand had dus een winkelgedeelte, maar wat moest daarmee gebeuren? Een oom van Sebil, Herman Godschalk, wilde graag helpen. Hij was eigenaar van de OHO, de Overijsselse Handelsonderneming. Zo kwam het dat door dit familielid, bedden en matrassen in dit pand werden gezet. De bedden en matrassen worden in consignatie geleverd. Er wordt pas aan oom Herman afgerekend op het moment dat de producten effectief verkocht zijn. Morpheus opent zijn deuren aan de Vaartweg op 9 januari 1948.

1960
Morpheus groeit in rap tempo uit zijn jas. Het pand op de Vaartweg 6, met veel meer winkelruimte/magazijn en een bovenwoning, werd rond 1960 aangekocht. Victor Minco komt na zijn schooltijd rond 1965 in de zaak. Eerst als bijrijder, later als verkoper. Als de heer Minco Sr. in 1968 besluit raadslid in Hilversum te worden, neemt Victor Minco op 20-jarige leeftijd de leiding van de zaak met 3 medewerkers naadloos over.


1970
Victor kwam in gesprek met een matrassenfabrikant. De wens was om een soepel matras te ontwikkelen waar je lekker, daar waar nodig, in wegzakt. En zo kwam de natuurlatexmatras in de winkel. De stichting Slaapvoorlichters wordt in 1973 opgericht met vrij snel daarna Victor als voorzitter. Het is de opmaat naar een jarenlange intensieve samenwerking tussen Morpheus en gerenommeerde fabrikanten die tot op de dag van vandaag voortduurt.

bus1247
FullSizeRender

1984
Het Morpheus concept was succesvol en dit kon zonder moeite in een tweede vestiging uitgerold worden. De firma Doek wordt overgenomen in Bilthoven. Ook het personeelsbestand werd uitgebreid. De tweede vestiging van Morpheus is een feit. De successen liggen vooral in het aanboren van nieuwe kanalen en visies over slapen. Een gedegen slaapverhaal, dat tot op heden nog steeds wordt gehanteerd. Niet op bed, maar in bed…


1987
Morpheus Hilversum breidt opnieuw uit. Na een half jaar verbouwen – waarbij het historisch karakter van het hoekpand nauwgezet bewaakt wordt – is het voormalige pand van bonthandel van der Ley bij het pand van Morpheus getrokken. Tevens krijgt het interieur van de winkel een opfrisbeurt: van voornamelijk bruin en beige naar “modern” grijs en geel. De kantoren van Morpheus worden ook in dit pand op de verdieping ondergebracht waardoor er meer winkelmeters bijkomen.

1993
Het ging goed met Morpheus en er was weer ruimte voor wat nieuws. Begin jaren ‘90 ging Victor op zoek naar een nieuwe vestiging. Er kwam een bankpand vrij, midden in het oude centrum in Utrecht achter de Domtoren. Na een grote verbouwing opent Morpheus Utrecht op 1 september 1993 zijn deuren. Tijdens de verbouwing van Utrecht kwam er een kans om beddenzaak Gasse in Mijdrecht over te nemen. Dit kwam als een geschenk uit de hemel, het was volledig ingericht en met bestaande medewerkers. Mijdrecht werd daardoor nog vòòr Utrecht geopend. In 1993 groeit Morpheus van 2 naar 4 zaken, en van 20 naar 40 medewerkers!


2003
Na 38 jaar hard werken aan het succes van Morpheus, besluit Victor zijn zaak over te doen aan zijn beide zonen Sander en David Minco. Sander en David hebben dan al 14 en 12 jaar ervaring opgebouwd bij Morpheus. De broers zetten de succesformule door zonder concessies te doen aan de originele en unieke slaapvisie. In de jaren erna wordt besloten de zaken een trendy en inspirerend uiterlijk te geven. De winkels worden een beleving die gezien moet worden.   

01_mg_4191
3-1

2013
Vanuit de gedachte dat de sfeer van een ruimte net zo belangrijk is als een goed en comfortabel bed, wordt Morph Design, de ontwerpstudio van Morpheus, door Sander opgericht. Kort daarna; een bijzonder moment! Morph One, het allereerste Morph Design bed komt in de collectie. Spoedig zullen er nog meer unieke Morph design bedden door Sander worden ontwikkeld die inmiddels in alle filialen te bewonderen zijn. De Morph Design collectie kenmerkt zich door het feit dat het slaapcomfort bij het ontwerp nooit uit het oog verloren gaat.


2014/ 2015
Na een fijne samenwerking met een hoteleigenaar, waar Morpheus de bedden mocht leveren, krijgt Morph design de opdracht om een hotel in te richten. Het betreft niet alleen bedden, maar het concept en de totale inrichting wordt verzorgd. Het Mother Goose Hotel op de Ganzenmarkt in het centrum van Utrecht is een groot succes. In 2015, een jaar later, kwam Morph design een vergelijkbaar project toe. Sander richt, met oog voor detail, samen met het Morph design team het Eye Hotel in. Volgens velen zo bijzonder dat Morph design zelfs een nominatie voor Best Hotel Design 2015 ontving. 

2019
29 juni opent Morph design de deuren van haar eigen pand aan de Kerkstraat 101 in Hilversum; INTERIOR – STYLING – STORE – STUDIO. Hier kan Morph design haar klanten uitgebreid adviseren, ontwerpen, inspirerende ruimtes stijlen en nog veel meer. Een prachtige winkel met heerlijke banken, accessoires, tafels, vloerkleden, stoelen, servies, interieurparfums, kunst en nog veel meer.


2020
In juli 2020 wordt een gedeelte van de Morpheus showroom in Utrecht omgetoverd tot een tweede showroom voor Morph Design. Het is het eerste filiaal waar Morpheus en Morph Design onder één dak zitten. 

Over-Ons-Morph1

THEMA'S

Bekijk de thema's waar
Morph Design mee werkt

VISIE

Lees hoe Morph Design
een project aanpakt

TEAM MORPH

Ontmoet het Morph Design team